Autotallista hightech-tuotteiden valmistajaksi

PPO-Elektroniikka Oy täyttää tänä vuonna 35 vuotta. Toiminta alkoi vaatimattomasti pienissä puitteissa vantaalaisessa autotallissa. Nimi muodostettiin opiskelijanuorukaisten nimistä ”Parikka, Patrikka, Ohtonen”. Innokkaat nuoret yrittäjät saapuivat ilta toisensa jälkeen tallille, jokainen oman päivätyönsä jälkeen. Opittuja asioita sovellettiin käytäntöön omassa yritystoiminnassa. Illat venyivät - into oli kova. Kokemus karttui ja toiminta kehittyi monipuolisten turvaratkaisujen kehittämiseen.

35 vuotta myöhemmin
PPO-Elektroniikka Oy toimii omassa toimitalossa Helsingin Maununnevalla. Suunnittelemme, valmistamme, maahantuomme ja viemme vaativaa valvontaelektroniikkaa. Rakennamme räätälöityjä asiakasratkaisuja. Tiimiimme kuuluu kahdeksan vakituista työntekijää ja noin kymmenen henkilöä alihankkijoidemme palveluksessa Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. Viennin osuus liikevaihdosta on ollut noin 50 %, mutta viimeaikainen poliittinen tilanne on ikävä kyllä hidastanut Venäjän vientiä.

Laitteemme valvovat sairaaloiden leikkaussalien sähköturvallisuutta
Päätuotteemme on sairaaloiden leikkaussaleihin tai muihin vastaaviin tiloihin suunnittelemamme MEV-7 -eristystason valvontajärjestelmä, joka valvoo sähkölaitteiden toimintaa. Järjestelmä on käytössä lähes kaikissa suomalaisissa leikkaussalissa. Meneillään on nyt neljäs sukupolvi, ensimmäinen laite valmistui 1981. MEV-7 on myös vientituotteemme. Olemme mukana Finpro:n suomalaista terveysteknologiavientiä edistävällä FinlandHealth –sivustolla.

PK-yrittäjillä ratkaiseva rooli suomalaisessa yhteiskunnassa
Yrityksen toimitusjohtaja Timo Ohtonen on yksi perustajakolmikon jäsenistä. Vuosien varrella liiketoiminnassa on tullut niin notkahduksia kuin nousujakin.

− Olen seurannut yrittäjävuosieni aikana suomalaista talouselämää. Näin laskusuhdanteen aikana ei saa jäädä ”tuleen makaamaan”. Terveellä pohjalla olevat ja oikein itsensä hinnoittelevat yritykset pärjäävät, mutta siihen tarvitaan työtä ja uskoa tulevaisuuteen. Nyt jos koskaan meidän pitää kehittää toimintaa ja luoda uutta. Toivoisin, että Arkadianmäen päättäjillä olisi enemmän ymmärrystä ja osaamista yritystoiminnasta. Suomalaiset PK-yrittäjät nostavat jälleen kerran Suomen talouden uuteen nousuun.

Työharjoittelijoista vahvoiksi ammattilaisiksi
PPO-Elektroniikkaan on palkattu vuosien varrella eri-ikäisiä henkilöitä työharjoitteluun ja erilaisiin työssäoppimisjaksoihin. 
̶ Olemme saaneet sitä kautta huippuhyviä työntekijöitä, jotka ovat kehittyneet monitaitoisiksi ja osaaviksi ammattilaisiksi. Meille on jäänytkin vuosien varrella monta työntekijää valmistumisen jälkeen töihin, itse asiassa suurin osa henkilökunnasta, kertoo Ohtonen tyytyväisenä.  ̶  Tästä hyötyvät niin yritykset kuin harjoittelijat, hän jatkaa.

Vahinkojen ennaltaehkäisy keskiössä
− Tuotteemme ja ratkaisumme ennaltaehkäisevät vahinkoja. Tällaisilla ratkaisuilla on kansantaloudenkin kannalta merkittäviä vaikutuksia. Vahinkojen ennaltaehkäisyyn käytetyt eurot maksavat itsensä yleensä hyvin nopealla aikavälillä takaisin, toteaa Ohtonen.

− Eräs toimittaja kyseli meiltä, kannattaako Suomessa tehdä laitteita, kun Kiinasta saa halvalla. Vastaus on selvä: kyllä kannattaa. ”Made in Finland” antaa takuun siitä, että laite on toimintavarma, turvallinen ja tukipalvelut toimivat.

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21, 00430 Helsinki

09 - 566 09 20

Tavoitat meidät sekä sähköpostitse että puhelimitse. Toimistomme on avoinna klo 8-16.

 

HENKILÖKUNTA

LASKUTUSTIEDOT

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Uutiskirje- ja markkinointirekisterin rekisteriseloste »