Henkilöpaikannus tukee hoivaa

Toimivat ratkaisut tuovat niin yksityiselle kuin julkiselle hoivasektorille kustannussäästöä ja arjen helpotusta sekä käyttäjilleen turvaa ja parempaa arkea. Erityisesti henkilöpaikannuksen kysyntä on kasvanut viime aikoina. PPO-Elektroniikka Oy on kokenut paikannuslaitteiden ja -ratkaisujen asiantuntija jo 90-luvulta lähtien. Monipuolisia paikannusratkaisuja rakentava yritys tuntee hyvin myös henkilöpaikannuksen kiemurat. – Paikannin on mainio apu senioreille, jotka haluavat turvaa omaan liikkumiseensa. Tähän tarpeeseen sopii paikannin, jossa on hätäpainike ja puheyhteyden saa tarvittaessa perheenjäseneen tai vaikkapa palvelutaloon. Paikannuslaite on myös hyvin tärkeä apuväline muistisairaalle tai esimerkiksi autistinuorelle, jolla on taipumus harhailla ja eksyä, kertoo PPO-Elektroniikan toimitusjohtaja Timo Ohtonen.

Pelkkä paikannuslaite ei riitä – tarvitaan hyvin toimiva palvelu
Laitetoimittajan tulee tuntea käyttäjien tarpeet. Yksi ja sama laite ei käy kaikille. Laitteen käyttöön tarvitaan myös paikannuspalvelu. PPO-Elektroniikka tarjoaa paikantimilleen
oman PPO-paikannuspalvelun. ─ Palvelu toimii omilla tunnuksilla verkkoselaimen välityksellä. Erilaisilla karttapohjilla voidaan paikantaa ja seurata yksittäisiä tai useita kohteita, sanoo Ohtonen.

Paikannin kaulaan, käteen tai kenkään
Paikannuslaitteen voi pujottaa esimerkiksi kaulanauhaan,
avaimenperään tai ranteeseen.
─ Muistisairauden edetessä mukaan otettavat paikantimet saattavat unohtua kotiin. Pitää olla erilaisia vaihtoehtoja, jotta henkilöllä olisi mahdollisuus turvalliseen liikkumiseen, muistuttaa PPO-Elektroniikan tekninen asiantuntija Kimmo Konttinen.


SmartSole -kengänpohjallinen on kehitetty tätä varten. Paikannuslaite on kengänpohjallisessa, joka laitetaan muistisairaan omaan kenkään. Laitteen avulla seuranta on hienotunteista ja huomaamatonta. Kun tietty raja ylittyy, laite lähettää haluttuun numeroon hälytysviestin.
– SmartSolen toisen sukupolven versio on parhaillaan testeissä, Konttinen kertoo.

─Meiltä on tulossa hoivapuolelle myös helppokäyttöinen SeeSpeek-videopuhelin, jonka avulla voi keskustella netin yli painamalla vain yhtä nappia. Jos omainen tai hoitaja ei saa henkilöön yhteyttä, kuva- ja puheyhteys avautuu automaattisesti, Konttinen jatkaa. ─Myymme myös PPO-verkkokaupassamme www.ppo-verkkokauppa.fi kuluttajille soveltuvia paikannuslaitteita PPO-paikannuspalvelun kera.

PPO-Elektroniikka Oy:lle sairaalamaailma on tuttu ympäristö, yrityksen kehittämä eristystason valvontajärjestelmä valvoo sähkölaitteiden turvallisuutta Suomen leikkaussaleissa.

Aikaa ihmisen kohtaamiselle
- Laki asettaa raamit mutta toiminnan pitää olla eettisesti kestävää. Paikannuslaitteet kehittyvät koko ajan ja samalla tulee kehittää laitteen ympärillä olevaan palvelua juuri siihen tavalliseen arkeen, jota hoivapuolella ja seniorikodeissa eletään.  Ihmisen tulee olla aina keskiössä, painottaa Ohtonen. 

Lisätietoa laitteista ja ratkaisuista: tekninen asiantuntija Kimmo Konttinen 09 566 09215 tai toimitusjohtaja Timo Ohtonen 0400-420393   

Kuvassa: Kimmo Konttisen (vasemmalla) kädessä SeeSpeek-videopuhelin, Timo Ohtosella tulitikkuaskin kokoinen paikannuslaite.


Uutinen ilmestynyt Kunnallissuomi-lehden toukokuu 2016 - numerossa.

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21, 00430 Helsinki

09 - 566 09 20

Tavoitat meidät sekä sähköpostitse että puhelimitse. Toimistomme on avoinna klo 8-16.

 

HENKILÖKUNTA

LASKUTUSTIEDOT

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Uutiskirje- ja markkinointirekisterin rekisteriseloste »