Ergonominen valaistusratkaisu toimenpidetiloihin ja leikkaussaleihin

Chromaviso parantaa työolosuhteita, turvallisuutta ja asiakastyytyväisyyttä

Meillä on ilo tuoda Suomeen tanskalainen Chromaviso -valaistusratkaisu, joka jakaa leikkaussalin tai toimenpidetilan valaistusalueisiin. Ergonomisella aluevalaistusratkaisulla luodaan kaikille tilassa työskenteleville optimaaliset olosuhteet. Ergonominen valaistus perustuu valon ja värien vaikutukseen ihmisissä, jotka työskentelevät toistuvasti hämärässä tai jopa pimeässä työympäristössä. 
  
Käyttäjien kokemusten mukaan valaistuskonseptilla on merkittävä myönteinen vaikutus työolosuhteisiin ja sen on koettu lisäävän väsymyksen vähenemisen ja työn laadun parantumisen myötä turvallisuutta ja asiakastyytyväisyyttä.  

Kuva leikkaussali
Sairaalan henkilökunta kehittämässä
Chromaviso on leikkaavan kirurgin innovaatio. Ratkaisu on kehitetty Odensen yliopistollisessa sairaalassa Tanskassa. Chromaviso on käytössä jo yli 90 sairaalassa 850 toimenpidehuoneessa Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa.

Valaistusratkaisu soveltuu avoleikkauksiin, tähystysleikkauksiin, diagnostisen radiologian osastoille ja endoskopiaan. Valaistusjärjestelmä räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Chromavisolla on valaistusratkaisuja myös hoiva- ja vuodeosastoille.

Ergonominen valaistus saa kiitosta käyttäjiltään
Chromaviso teetti syksyllä 2015 käyttäjäkyselyn 31 tanskalaisessa sairaalassa. Käyttäjiltä kysyttiin kokemuksia ergonomisesta valaistuksesta ja sen vaikutuksista käytännön työssä.

Näin 231 vastaajaa totesi:   
95 %:  Heijastuksien vähentyminen
95 %:  Näyttöjen luettavuuden parantuminen
89 %:  Kaikkien tilassa työskentelevien työolosuhteiden parantuminen
65 %:  Väsymyksen tunteen vähentyminen (85 % kirurgeista)
75 %:  Lisääntynyt keskittymiskyky (92 % kirurgeista)
68 %:  Turvallisuuden parantuminen
89 %:  Parantunut työn laatu (92 % kirurgeista)

PPO-Elektroniikka tuo Chromavison Suomeen
PPO-Elektroniikka Oy on 36-vuotias ammattielektroniikkaan ja räätälöityihin ratkaisuihin erikoistunut yritys. Meillä on myös sähköurakointioikeudet (S2). Olemme toimineet suomalaisissa sairaaloissa jo 80-luvulta saakka. MEV-eristystason valvontajärjestelmämme valvoo leikkaussalien sähköturvallisuutta lähes kaikissa Suomen leikkaussaleissa.  

Chromavisoon kannattaa tutustua
PPO-Elektroniikka tutustui Chromavisoon pohjoismaisessa sairaala-alan tapaamisessa. Järjestelmä teki vaikutuksen: Chromaviso on sairaala-alan ammattilaisten luoma ja perustuu vahvasti tutkimukseen.  Moniammatillinen kehitystyö on ollut tuloksellista. Leikkaussaliympäristö on puolestaan PPO-Elektroniikalle tuttu, meillä on vahva sähkö- ja elektroniikkaosaaminen, pitkäaikainen kokemus räätälöidyistä projekteista sekä erinomaiset yhteistyökumppanit tällä sektorilla.    

Lue lisää aiheesta sivuiltamme: Chromaviso
Chromaviso / Internet-sivut 

Chromaviso logo

ChromaViso before     ChromaViso After

Kuvat: Chromaviso, Tanska

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21, 00430 Helsinki

09 - 566 09 20

Tavoitat meidät sekä sähköpostitse että puhelimitse. Toimistomme on avoinna klo 8-16.

 

HENKILÖKUNTA

LASKUTUSTIEDOT

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Uutiskirje- ja markkinointirekisterin rekisteriseloste »