Ergonominen Chroma Zona -valaistus

Ergonominen Chroma Zona -valaistus on asennettu HUS:n Siltasairaalan kymmeneen leikkaussaliin.

ChromaViso -valaistusratkaisu jakaa toimenpidetilan värillisiin ja valkoisiin valaistusalueisiin, jotka räätälöidään työtehtävien mukaan. Valaistuskonseptilla on tutkitusti myönteinen vaikutus työolosuhteisiin; se parantaa muun muassa näyttöjen luettavuutta ja vähentää heijastuksia. Käyttäjäystävällinen LED-värivalaistus lisää turvallisuutta ja potilastyytyväisyyttä.

Valaistus räätälöidään jokaiseen kohteeseen täydellisenä kokonaispakettina.

– Asensimme keväällä 2020 Suomen ensimmäisen Chromaviso-valaistuksen Meilahden tornisairaalan hybridisaliin. Saamamme palaute on ollut positiivista. Hienoa, että Suomessa päästään nyt hyödyntämään uusinta leikkaussalivalaistustekniikkaa, joka on Tanskassa ja Ruotsissa jo standardi ja käytössä yli 2 800 kohteessa. Käyttäjätyytyväisyys on näissä maissa korkealla tasolla, yli 97 % käyttäjistä suosittelee valaistusta. Uusia kohteita rakennetaan koko ajan lisää, kertoo PPO-Elektroniikan toimitusjohtaja Timo Ohtonen.

Ergonomisessa valaistuksessa käytetään erilaisia valaistusasetuksia eri toimenpiteissä.

Chromavison myyntijohtaja ja osakas Claus Puggaard on iloinen siitä, että valaistuksen merkitys terveyttä tukevana ja edistävänä tekijänä ymmärretään myös Suomessa. HUS näyttää nyt tietä.

– Asensimme valaistuksemme ensimmäisiin tanskalaisiin saleihin vuonna 2006. Siitä lähtien olemme kehittäneet valaistusta yhdessä käyttäjien kanssa ja olleet useissa tutkimusprojekteissa mukana. Valaistuksen takana on pitkä kehitystyö ja voin vakuuttaa, että kaikki tiimimme jäsenet osaavat asiansa. Suomessa meitä edustava PPO-Elektroniikka on lisäksi erikoistunut leikkaussalien sähköverkon valvontaan. Yhteistyömme on sujunut erinomaisesti, vakuuttaa Puggaard.

HUS_Siltasairaala
Havainnekuva Siltasairaala. Kuvat: HUS Media

Siltasairaala-hanke

Siltasairaala on HUSin kaikkien aikojen suurin rakennushanke. Helsingin Meilahden sairaala-alueelle rakennettava sairaala korvaa Töölön sairaalan ja osan nykyisen Syöpätautien klinikan toiminnoista. Rakennusprojekti käynnistyi 2018 ja sairaala valmistuu 2022, ensimmäiset potilaat otetaan vastaan 2023. Rakennuttajana toimii HUS Kiinteistöt Oy ja pääurakoitsijana SRV. Sairaalan rakennushanke toteutetaan toiminnallisena projektinjohtourakkana.

Chromaviso A/S on tanskalainen terveyttä edistävään valaistukseen erikoistunut yritys. Ergonominen valaistus on leikkaavan kirurgin innovaatio. Ratkaisu on kehitetty Odensen yliopistollisessa sairaalassa Tanskassa. Chromavisolla on myös vuorokausirytmiin perustuva Chroma Zenit -valaistus ja siihen liitettävä äänimaailmaratkaisu, jotka kummatkin tukevat potilaan toipumista ja parantavat henkilökunnan työolosuhteita.

Lisätietoja

kauppakamari jäsen

  Luotettava kumppani logo ssty logo

 

 

 

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21
00430 Helsinki
Finland

Tutustu meihin somessa

linkedin twitter

Copyright © 2024 PPO-Elektroniikka Oy. PPO® on PPO-Elektroniikka Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.
Ota yhteyttä