Loisteputket poistuivat markkinoilta

1.12.2023

T8- ja T5-loisteputkien myynti päättyi 24. elokuuta 2023 EU-direktiivien mukaisesti. RoHS-direktiivi rajoittaa vaarallisten aineiden kuten elohopean käyttöä valaistustuotteissa. Lisäksi ekosuunnitteludirektiivin säännösten myötä poistuu tuotteita, jotka eivät vastaa enää uusia energiatehokkuusvaatimuksia.

Loisteputkien tilalla käytetään jatkossa ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita LED-loisteputkia, jotka syttyvät välittömästi, kestävät pitkään, ja niissä on loisteputkiin verrattuna miellyttävä valo.    

Laaduissa on kuitenkin eroja, joten valinta kannattaa tehdä huolella. Varmistathan, että LED-valot täyttävät kaikki laatukriteerit. Puutteellinen valaistus lisää esimerkiksi tapaturmavaaraa ja työntekijöiden väsymistä työssä. Heikkolaatuinen valo voimistaa näyttöpäätteiden heijastuksia ja voi aiheuttaa silmäoireita.  Vaikka LED-valot ovat erinomaisia valaistusominaisuuksiltaan, valaisimen korkeaan optiseen tehoon liittyy merkittävä sinisen valon säteily.  Tämä voi mahdollisesti lisätä verkkokalvon valokemiallisen vaurion riskiä verrattuna hehkulamppuun ja loistelamppuun. Laadukkailla LED-valoilla tätä vaaraa ei ole.

Valaisimien uusiminen vai kokonaisvaltainen ratkaisu?

Tarjoamme ratkaisuja sekä valaisimien uusimiseen että täydelliseen valaistussaneeraukseen. Edustamamme valaisimet ovat turvallisia  ja suunniteltu  ympärivuorokautiseen käyttöön (riskiluokka 0/EN 62471).      

Mikäli valaisimien uusiminen riittää, tarjoamme ranskalaisen Lucibelin korkealaatuisia Ranskassa valmistettuja LED-valaisimia kaikkiin tiloihin.

Suosittelemme sairaalan 24/7 tiloihin ja toimenpidetiloihin sekä hoivaan Chromavison avaimet käteen -ratkaisuja   

Suunnittelemme sekä sairaalan 24/7 tiloihin että hoivaan vuorokausirytmivalaistukseen perustuvia ratkaisuja. Leikkaussaleihin ja kuvantamiseen räätälöimme ergonomisen valaistusratkaisun, jolla luomme niin sanotun optimaalisen aluevalaistuksen.   

Edustamamme Chromavison kaikki LED-valaisimet ovat valmistettu Tanskassa. Takaamme niiden korkean laadun, pitkän elinkaaren, varmatoimisuuden ja täydellisen välkkymättömyyden.

Mitä saat, kun vaihdat loisteputket Chromavison
LED-valaisimiin?

  • Erinomainen optiikka takaa laadukkaan valaistuksen.
  • Ympäristöystävällisen ratkaisun – LED ei sisällä elohopeaa.
  • Säästöä sähköhinnoissa / Energiansäästöä jopa 67 %.
  • Pidemmän käyttöiän:  Loisteputki kestää tyypillisesti 10-20 000 tuntia – Chromavison LED yli
    100 000 tuntia.
  • Turvallisen, pitkäikäisen, terveyttä edistävän valaistusratkaisun, jota on helppo käyttää.

kauppakamari jäsen

  Luotettava kumppani logo ssty logo

 

 

 

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21
00430 Helsinki
Finland

Tutustu meihin somessa

linkedin twitter

Copyright © 2024 PPO-Elektroniikka Oy. PPO® on PPO-Elektroniikka Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.
Ota yhteyttä