Metsäpalot kuriin ympäristöystävällisellä ratkaisulla

10.9.2021

PPO-Elektroniikka Oy ja Kiilto Oy ovat yhdistäneet osaamisensa ja kehittäneet ympäristöystävällisen palonsammutuskemikaalin metsä- ja maastopalojen hallintaan.

Kiillon 100-vuotinen osaaminen kemianteollisuudessa ja PPO-Elektroniikan yli 30 vuoden kokemus palosammutustekniikassa mahdollistivat tämän ainutlaatuisen ratkaisun kehittämisen. Kiilto vastaa tuotteen valmistuksesta ja PPO-Elektroniikka tuotteen markkinoinnista ja levitystekniikan kehityksestä.

Kiilto Pro ForExt estää palon leviämisen
ꟷ Metsäpalot ovat suurin pienhiukkaspäästöjen aiheuttaja maailmassa ja ilmaston lämpenemisen myötä tilanne pahenee koko ajan. Vihreän ratkaisumme avulla saamme metsäpalot pysäytettyä nopeasti ja kustannustehokkaasti. Kiilto on paras mahdollinen kumppani vahvalla kemianteollisuuden osaamisellaan ja pitkällä kokemuksellaan, kertoo PPO-Elektroniikan toimitusjohtaja Timo Ohtonen tyytyväisenä.

ꟷ Olemme Kiillossa nähneet asiakaskunnastamme tulevan selkeän tarpeen kehittää ympäristöystävällisiä palosuoja-aineita. Timon ottaessa yhteyttä Kiiltoon meillä olikin valmiina tuoteaihioita, joita hieman jatkojalostamalla löysimme myös metsäpalojen etenemisen pysäyttämiseen soveltuvan ratkaisun. PPO-Elektroniikalla on palosuojaamiseen liittyvä osaaminen ja hyvät yhteydet alan toimijoihin, sen vuoksi meidän oli luonnollista lähteä heidän kanssaan yhteistyöhön, taustoittaa Kiillon asiakaspalvelupäällikkö Juha Rinne.

PPO Elektroniikka testasi vastaavaa menetelmää jo 90-luvulla. Tosin silloin tilanne oli vielä toinen – metsäpalot eivät olleet erityisen suuri ongelma ja siksi kysyntä ei vielä vastannut tarjontaan. Pitkä matka on tultu 2020-luvulle, tänä päivänä metsäpalot ovat nousseet valtavaksi globaaliksi uhaksi.

Globaali tilanne katastrofaalinen – Ilmastonmuutos ja ihmisen oma toiminta lisäävät metsäpaloja
Metsä- ja maastopalot aiheuttavat globaalisti satojen miljardien dollarien vahingot. Metsäpalojen hiilidioksidipäästöt olivat vuonna 2019 noin 7,8 miljardia tonnia.

Ympäri maailmaa esiintyy yhä enemmän vaikeasti hallittavia paloja johtuen lisääntyvästä kuumuudesta, kuivuudesta ja ihmisten omasta toiminnasta. Vuosien 2019–2020 aikana eniten metsä- ja maastopaloja on syttynyt Brasiliassa, Venäjällä, Australiassa, Indonesiassa ja USA:ssa.

Ongelma on Suomessa vielä pieni verrattuna globaaliin tilanteeseen. Suomessa syttyy keskimäärin 2 000 metsäpaloa per vuosi. Ilmaston lämpenemisen vaikutukset näkyvät pikku hiljaa myös Suomessa.

Kiilto ja PPO-Elektroniikka – Vahvat suomalaiset perheyritykset

PPO-Elektroniikka Oy on erikoistunut ammattielektroniikkaan ja turvateknologiaan.
Yritys on räätälöinyt räätälöityjä turvallisuutta parantavia ja vahinkoja minimoivia PPO Logomerkki
teknologiaratkaisuja 40 vuoden ajan. Omaa tuotantoa edustava MEV -eristystason valvontajärjestelmä valvoo leikkaussalien sähköturvallisuutta 24/7.
Viidennen sukupolven MEV-8 -järjestelmää viedään jo 17 maahan.
PPO-tiimi on toimittanut suomalaisia vesisumusammutusjärjestelmiä Venäjälle
jo yli sataan suureen kohteeseen 2000-luvun alusta lähtien.

Kiilto Oy on 100-vuotias kasvava suomalainen perheyritys. Yhtiö kehittää, valmistaa ja markkinoi kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella, joita ovat rakentaminen, teollisuuden kiinnitysratkaisut, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. Ympäristöystävällisiä palonestoaineita Kiilto kehittää esimerkiksi puuteollisuudelle sekä paperi- ja pakkausteollisuudelle.

Lisätietoja:

Kiilto, teollisuuden kiinnitysratkaisujen liiketoimintajohtaja Tomi Takala. puh. 050 382 9208,
tomi.takala@kiilto.com

PPO-Elektroniikka Oy, toimitusjohtaja Timo Ohtonen. puh. 0400 420 393,
timo.ohtonen@ppo-elektroniikka.fi

kauppakamari jäsen

  Luotettava kumppani logo ssty logo

 

 

 

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21
00430 Helsinki
Finland

Tutustu meihin somessa

linkedin twitter

Copyright © 2024 PPO-Elektroniikka Oy. PPO® on PPO-Elektroniikka Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.
Ota yhteyttä