Siltasairaalan kymmeneen leikkaussaliin ergonominen Chromaviso-valaistus

2.12.2020

Ergonominen valaistus Chromaviso on valittu HUSin Siltasairaalan kymmeneen leikkaussaliin. PPO-Elektroniikka edustaa Suomessa tanskalaista Chromavisoa.

ChromaViso -valaistusratkaisu jakaa toimenpidetilan värillisiin ja valkoisiin valaistusalueisiin, jotka räätälöidään työtehtävien mukaan. Valaistuskonseptilla on tutkitusti myönteinen vaikutus työolosuhteisiin; se parantaa muun muassa näyttöjen luettavuutta ja vähentää heijastuksia. Käyttäjäystävällinen LED-värivalaistus lisää turvallisuutta ja potilastyytyväisyyttä. Valaistus räätälöidään jokaiseen kohteeseen täydellisenä kokonaispakettina.

Havainnekuva Siltasairaalasta. Kuva: HUS mediapankki

ꟷ HUSissa on päästy tänä vuonna jo testaamaan valaistusta. Asensimme keväällä Suomen ensimmäisen Chromaviso-valaistuksen Meilahden tornisairaalan hybridisaliin. Saamamme palaute on ollut positiivista. Hienoa, että Suomessa päästään nyt hyödyntämään uusinta leikkaussalivalaistustekniikkaa, joka on Tanskassa ja Ruotsissa jo standardi ja käytössä yli 2 059 kohteessa. Käyttäjätyytyväisyys on näissä maissa korkealla tasolla, yli 97 % käyttäjistä pitää valaistusta hyvänä. Uusia kohteita rakennetaan koko ajan lisää, kertoo PPO-Elektroniikan toimitusjohtaja Timo Ohtonen.

Chromavison myyntijohtaja ja osakas Claus Puggaard on iloinen siitä, että valaistuksen merkitys terveyttä tukevana ja edistävänä tekijänä ymmärretään myös Suomessa. HUS näyttää nyt tietä.

ꟷ Asensimme valaistuksemme ensimmäisiin tanskalaisiin saleihin vuonna 2006. Siitä lähtien olemme kehittäneet valaistusta yhdessä käyttäjien kanssa ja olleet useissa tutkimusprojekteissa mukana. Valaistuksen takana on pitkä kehitystyö ja voin vakuuttaa, että kaikki tiimimme jäsenet osaavat asiansa. Suomessa meitä edustava
PPO-Elektroniikka on lisäksi erikoistunut leikkaussalien sähköverkon valvontaan. Kolme vuotta kestänyt yhteistyömme on sujunut erinomaisesti, vakuuttaa Puggaard.

Siltasairaala-hanke pähkinänkuoressa
Siltasairaala on HUSin kaikkien aikojen suurin rakennushanke. Helsingin Meilahden sairaala-alueelle rakennettava sairaala korvaa Töölön sairaalan ja osan nykyisen Syöpätautien klinikan toiminnoista. Rakennusprojekti käynnistyi 2018 ja sairaala valmistuu 2022, ensimmäiset potilaat otetaan vastaan 2023. Rakennuttajana toimii HUS
Kiinteistöt Oy ja pääurakoitsijana SRV. Sairaalan rakennushanke toteutetaan toiminnallisena projektinjohtourakkana.

2010-luku on ollut aktiivista rakennusaikaa HUSille. Vuonna 2017 valmistui Naistenklinikan L-osa ja vuonna 2018 Uusi lastensairaala. ꟷ Näissä kummassakin on käytössä omaa tuotantoamme edustava MEV-eristystason valvontajärjestelmä, joka valvoo leikkaussalien sähköturvallisuutta. Lähdimme kansainvälisesti kilpailukykyisellä viidennen sukupolven MEV-8 järjestelmällä vientiin 2019, nyt meillä on jo 17 maassa vientikumppanit, mainitsee Ohtonen.

Chromaviso A/S on tanskalainen terveyttä edistävään valaistukseen erikoistunut yritys. Ergonominen valaistus on leikkaavan kirurgin innovaatio. Ratkaisu on kehitetty Odensen yliopistollisessa sairaalassa Tanskassa. Chromavisolla on myös vuorokausirytmiin perustuva Chroma Zenit -valaistus ja siihen liitettävä äänimaailmaratkaisu, jotka kummatkin tukevat potilaan toipumista ja parantavat henkilökunnan työolosuhteita.

PPO-Elektroniikka Oy on suomalainen perheyritys, joka on räätälöinyt turvallisuuteen ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn liittyviä teknologiaratkaisuja 40 vuoden ajan.

Lisätietoja: PPO-Elektroniikka Oy, toimitusjohtaja Timo Ohtonen, Puh. 09 566 09210, timo.ohtonen@ppo-elektroniikka.fi

kauppakamari jäsen  Luotettava kumppani logo ssty logo

 

 

 

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21
00430 Helsinki
Finland

Tutustu meihin somessa

linkedin twitter

Copyright © 2024 PPO-Elektroniikka Oy. PPO® on PPO-Elektroniikka Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.
Ota yhteyttä