Eristystason valvonta

Eristystason valvonta

Leikkaussalien sähköturvallisuutta valvova järjestelmä

PPO-Elektroniikan kehittämä eristystason- ja suojaerotusmuuntajan valvontajärjestelmä valvoo leikkaussalien ja vastaavien tilojen sähkönsyöttöjärjestelmiä sekä suojajohtimien jatkuvuutta. Jos sähkölaitteen vikaantuminen aiheuttaa vuotovirtaa leikkaussalin sähköverkkoon, järjestelmämme tekee siitä välittömästi hälytyksen, jolloin vahinkoa ei pääse tapahtumaan.  

PPO-Elektroniikka Oy:n MEV eristystason valvonta valvoo sähkölaitteiden turvallisuutta kohteissa, joissa vialliset sähkölaitteet voivat aiheuttaa vakavia vaaratilanteita. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi sairaaloiden leikkaussalit. Kun sähkölaitteen vikaantuminen aiheuttaa vuotovirtaa sähköverkkoon, järjestelmämme tekee siitä välittömästi hälytyksen, jolloin vahinkoa ei pääse tapahtumaan.

MEV eristystason valvonta soveltuu sairaaloiden lisäksi myös muihin kriittisiin kohteisiin ja prosesseihin kuten tuotanto- ja huoltotiloihin, kemikaalilaboratorioihin, räjähdysherkkiin varastoihin ja laitteiden (esimerkiksi nostimet) valvontaan.

Miksi leikkaussaleissa tarvitaan eristystason valvontaa

Niin ikääntyvissä kuin uusissakin sähkölaitteissa ilmenee sähkövuotovirtoja. Vuotovirta viallisesta leikkaussalilaitteesta tai -instrumentista voi olla leikattavalle potilaalle ja henkilökunnalle hengenvaarallinen.

Ratkaisussamme leikkaussalin sähköverkko erotetaan valtakunnallisesta sähköverkosta suojaerotusmuuntajalla. Eristystason valvontajärjestelmä valvoo tämän muuntajan taakse kytkettyjä sähkölaitteita. Käytämme järjestelmässämme yhteistyökumppanimme Intertrafon toimintavarmoja lääkintäsuojaerotusmuuntajia, jotka ovat suunniteltu erityisesti sairaaloiden ja terveysasemien leikkaussalikäyttöön.

Eristystason valvonta on näkymätön mutta tärkeä osa leikkaussalin arkea. Hälytyksiä voi tulla useinkin, mutta jatkuva valvonta pitää huolen salissa olevien henkilöiden turvallisuudesta.

MEV-järjestelmän laitekokonaisuus pitää huolen turvallisuudesta

Eristystason valvontalaitteisto koostuu viidestä eri laitteesta, joilla jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä. Käytössä on MEV-7, neljännen sukupolven laitekokonaisuus.

MEV-7 Eristystasonvalvontarele
- valvoo eristystasoa sekä ylivirtaa ja lämpötilaa

LC-7 Linjapääte
- valvoo pistorasialinjojen suojamaata eli maadoitusjohdinta

EV-7 Eristystason valvontapaneeli
- toimenpidetilassa, hälyttää vuotovirrasta ja suojamaa- eli maadoitusjohdinvioista

M-7 Muuntajanvalvontapaneeli
- toimenpidetilassa, hälyttää muuntajan ylikuormituksesta ja ylikuumenemisesta/lämpenemisestä

Syksyllä 2018 tulee tuotantoon uuden sukupolven laitteisto, MEV-8.

MEV-8 -laitteistossa on muun muassa eristysvian paikannus, pulssimittaus, muuntajan valvonta, näytöllinen etävalvontapaneeli ja eritellyt hälytyslähdöt 3kpl (eristys-, kaapelointi- ja muuntajan kuormitus-vika). Kysy meiltä lisätietoja: 09 5660920.

Jatkuva kehitys takaa toimintavarmuuden ja yhteensopivuudeneristystason valvonta monipuoliset ratkaisut
MEV-eristystason valvontajärjestelmämme suunnittelu käynnistyi yrityksen perustamisvuonna 1981. Järjestelmämme valvoo nykyisin lähes kaikissa Suomen sairaaloiden leikkaussaleissa sähköturvallisuutta. Olemme toimittaneet noin 30 000 laitetta vuosien aikana. Takana on pitkä kehitystyö ja monta sukupolvea. Uusimman, viidennen sukupolven laitteen MEV-8:n kehitystyö on parhaillaan käynnissä. Meillä on vahva alan osaaminen ja erinomaiset verkostot kentällä.

Järjestelmämme ovat toimintavarmoja ja kestäviä ratkaisuja leikkausaleihin ja teollisuuden tarpeisiin. Suunnittelemme uuden sukupolven laitteet siten, että ne ovat mahdollisimman yhteensopivia edellisten laiteversioidemme kanssa. Laitteemme täyttävät kaikki turvallisen sähkönsyötön tarpeet ja kriteerit.

Kehityksen on oltava jatkuvaa; uuden teknologian myötä esimerkiksi leikkaussaleihin asennetaan jatkuvasti uusia laitteita ja koneita, jotka saattavat aiheuttaa häiriöitä sähkönsyöttöön ja sähkölaitteisiin. Konsultoimme myös laitteiden maahantuojia laitteiden vianhaussa ja diagnostiikassa.

Annamme MEV-tuoteperheellemme viiden vuoden takuun

MEV eristystason valvonta täyttää lääkintätilojen IT-järjestelmien valvonnalle asetetut vaatimukset. Luotamme 100-prosenttisesti järjestelmäämme ja annamme laitteillemme viiden vuoden takuun.

Toimitamme leikkaussalien ja muiden kriittisten kohteiden eristystason valvontaan kaiken tarvittavan. Tarjoamme asiakkaillemme jatkuvan tuen ja järjestämme käyttöönottotarkastuksen sekä käyttökoulutuksen. Teemme jatkuvaa yhteistyötä alan yritysten ja sairaaloiden kanssa. Olemme Suomen sairaalatekniikan yhdistyksen ja Suomen sähköalan suunnittelijoiden ja suunnittelutoimistojen yhdistyksen jäsen. MEV on myös vientituotteemme.

eristystason valvonta PPO esittelee ratkaisunsa

PPO-Elektroniikka Oy – 36 vuotta ammattielektroniikkaa ja räätälöityjä ratkaisuja

Vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Kaarelantie 21
00430 Helsinki
Petri Pelkonen tai Kimmo Konttinen, puh. 09 566 0920
-

Asiasanat: Eristystason valvontalaitteet, sähköturvallisuus, leikkaussali, eristystason valvonta, lääkintätilojen valvontareleet, lääkintämuuntajat, lääkintäsuojaerotusmuuntajat, eristystason valvontareleet

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21, 00430 Helsinki

09 - 566 09 20

Tavoitat meidät sekä sähköpostitse että puhelimitse. Toimistomme on avoinna klo 8-16.

 

HENKILÖKUNTA

LASKUTUSTIEDOT

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Uutiskirje- ja markkinointirekisterin rekisteriseloste »