Kameravalvonta

Kameravalvonnan avulla lisätään turvallisuutta, ehkäistään kustannustehokkaasti ilkivaltaa ja torjutaan vahinkoja. Kameravalvonta sopii muun muassa alueiden suojeluun, rakennusten hallintaan ja operatiivisen tehokkuuden parantamiseen. Kameravalvontaa voidaan hyödyntää moniin muihin kohteisiin kuten esimerkiksi riistanvalvontaan, lintujen tarkkailuun sekä erilaisiin etäseurantatarpeisiin. Kameravalvonnassa tulee ottaa huomioon lain vaatimukset ja tiedotusvelvollisuus. 

Tarjoamme räätälöidysti kameravalvontaratkaisuja. Teemme yhteistyötä useiden kameravalmistajien kanssa ja etsimme sopivan ratkaisun aina kohteen ja tarpeen mukaan.  Meillä on käytössä laaja valikoima, josta löytyy kameroita niin vaativaan ammattikäyttöön kuin omakotitalon suojaukseen. Yhteistyökumppaniemme monipuolisilla ratkaisuilla voidaan hallita, analysoida ja hyödyntää kerättyä tietoa.

Käyttämämme verkkokamerajärjestelmät (=IP-järjestelmät) voidaan liittää valmiiseen verkkoon ja sitä kautta palvelimelle. Kuvantarkkuus saadaan erittäin korkealaatuiseksi ja etäyhteys mahdollistaa huollon. Järjestelmää on helppo laajentaa. Tarjoamme myös älykkäitä videonhallintajärjestelmiä, jotka linkitetään kameravalvontaan.

PPO-kameravalvontapalvelu

Olemme kehittäneet isännöinti- ja huoltoyhtiöiden kanssa yhteistyössä kiinteistöjen ja taloyhtiöiden valvontatarpeisiin soveltuvan toimintavarman kameravalvontaratkaisun. Valvontaratkaisussa hyödynnetään keskitettyä tallentamista. Tallenteet siirretään Internet-yhteyden avulla aluehuoltoyhtiöön tai PPO-Elektroniikka Oy:n laitetiloissa sijaitsevaan videopalvelimeen, jonka toiminnasta ja ylläpidosta vastaamme asiakkaan puolesta. Näin kuvamateriaali ei pääse vääriin käsiin eikä kenenkään yksityisyyttä loukata. Kameravalvonta on siis täysin turvallista ja suojattua.

Kameravalvontapalvelumme on turvallinen, luotettava ja kustannustehokas järjestelmä erilaisiin tarpeisiin. Esimerkkejä kiinteistöissä ja taloyhtiöissä valvottavista kohteista:

  • Sisäänkäynnit sekä aulat
  • Rakennusten julkisivut
  • Piha- ja paikoitusalueet
  • Jätekatokset
  • Varastot

Perustietoa kameravalvonnasta

Käsitelläänkö kameravalvonnassa henkilötietoja?

Jos yksityishenkilö on tunnistettavissa kuvasta, silloin tallennettu kuva ja ääni luokitellaan henkilötiedoksi.  Jos yritys on tallentavan kameravalvonnan harjoittaja ja käsittelee näitä henkilötietoja kamerajärjestelmän avulla, luokitellaan yritys rekisterinpitäjäksi. Tallenteiden säilytysajan pituus ei vaikuta tähän.  

Voiko taloyhtiöön tai omalle kotipihalle asentaa kameravalvonnan?

Valvontakameroiden sijoituspaikat kiinteistössä ovat aina arvioitava tapauskohtaisesti.  Kameravalvonnan harjoittaja vastaa aina itse toiminnan laillisuudesta.  Oleellista on se, mihin tarkoitukseen kameravalvontaa tarvitaan ja miten se voidaan toteuttaa, jotta se täyttää lain vaatimukset. Samoin on harkittava tarkoin, miten asukkaita tai kiinteistöä käyttäviä informoidaan ja miten kuvatallenteet eli henkilötiedot käsitellään. 

Henkilötietojen käsittely edellyttää aina tietosuoja-asetuksessa määriteltyä käsittelyperustetta. 

Taloyhtiön asunnot, porraskäytävät sekä pihan yleiset tilat ja rakennukset ovat taloyhtiön kotirauhan piiriin kuuluvia alueita.  Näiden tilojen kuvaaminen edellyttää osakkaiden ja asukkaiden suostumusta. Luvaton kuvaaminen on salakatselua ja näin ollen rangaistava teko. Kameravalvonnasta on aina myös ilmoitettava selkeästi kyltein.

Lue lisää kameravalvonnasta Tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilta: https://tietosuoja.fi/usein-kysyttya-kameravalvonta

kauppakamari jäsen

  Luotettava kumppani logo ssty logo

 

 

 

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21
00430 Helsinki
Finland

Tutustu meihin somessa

linkedin twitter

Copyright © 2024 PPO-Elektroniikka Oy. PPO® on PPO-Elektroniikka Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.
Ota yhteyttä