Sairaalatekniikka

Olemme tuoneet sairaalatekniikkaa suomalaisiin leikkaussaleihin jo vuodesta 1981. Kehittämämme MEV® -eristystason ja suojaerotusmuuntajan valvontajärjestelmä valvoo sähkönsyöttöjärjestelmiä sekä suojajohtimien jatkuvuutta kriittisissä tiloissa kuten leikkaussaleissa ja tehohoitotiloissa.

MEV-8 eristystason valvontajärjestelmämme avulla suojaamme ihmishenkiä ja sähköisiä lääkintälaitteita sekä varmistamme keskeytyksettömän toiminnan leikkaussalissa. MEV-8 tuo sairaalalle säästöä, toimintavarmuutta ja potilasturvallisuutta. MV-8 on nyt myös vientituotteemme.

Leikkaussalien eristystasonvalvontaa  ja terveydenhuollon valaistusratkaisuja

PPO-Elektroniikka on toimittanut suomalaisiin leikkaussaleihin yli 30 000 valvontalaitteistoa. Viidennen sukupolven laitteisto on myös vientituote; MEV-8:lla on edustaja jo 17 maassa, kaikki näistä ovat pitkän linjan IT-järjestelmätoimittajia.

Valvontajärjestelmän lisäksi toimitamme sairaaloihin myös muuta sairaalatekniikkaa, kuten valaistusratkaisuja. Aloitimme vuonna 2018 yhteistyön tanskalaisen sairaalatoimittajan Chromavison kanssa. Chromavison ainutlaatuiset valaistuskonseptit ovat käytössä Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa jo yli 2 500 kohteessa 120 sairaalassa. Suomessa konsepti tulee käyttöön rakenteilla olevan HUS Siltasairaalan 10 leikkaussaliin. Ensimmäinen pilottivalaistus asennettiin HUS Tornisairaalaan 2020.

MEV-järjestelmän viisi sukupolvea  

Yrityksen perustajien visiona 41 vuotta sitten oli tuoda markkinoille laitteisto, joka valvoo leikkaussalien sähköturvallisuutta. Ensimmäinen analoginen MEV-2 valmistui perustamisvuonna ja digitaalinen versio, MEV-3 syntyi paria vuotta myöhemmin, 1983. MEV-3 -järjestelmän paljasti ongelman; sähkövirtavuotoja sisältäviä lääkinnällisiä laitteita oli paljon enemmän kuin odotettiin. Leikkaussalissa saattoi olla jopa yli 20 laitehälytystä päivässä, mikä voi aiheuttaa vakavia vaaratilanteita potilaille ja henkilökunnalle. Siksi tällainen järjestelmä tuli pakolliseksi Suomessa vuonna 1983. Euroopassa tämä tapahtui vasta 2015. Eristystason valvontajärjestelmien kysyntä on alkanut pikkuhiljaa kasvaa globaalilla tasolla, kun sähköturvallisuuden merkitystä ja sähköstandardien turvallisuustasoa on alettu maakohtaisesti nostamaan.

Viidennen sukupolven MEV-8 laitteisto on jo tuotannossa ja sitä on toimitettu jo uusiin sairaaloihin Suomessa sekä vientiin. MEV-8 kehitettiin yhdessä sairaanhoitopiirien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. MEV-8:ssa on muun muassa eristysvian paikannus, pulssimittaus, muuntajan valvonta, näytöllinen etävalvontapaneeli, joka yksilöi vian ja eritellyt hälytyslähdöt 3 kpl (eristys-, suojamaa- ja muuntajan kuormitusvika). MEV eristystason valvontajärjestelmää on kehitetty aina uusien tarpeiden ja vaatimusten mukaan.      

Sairaaloiden leikkaussaleihin suunnittelemamme MEV®-eristystason valvontajärjestelmä edustaa omaa tuotantoamme.  MEV-järjestelmämme on käytössä kaikissa Suomen sairaanhoitopiireissä. Uuden viidennen sukupolven MEV-8 -laitteisto tuli myyntiin 2019.

Chromavison terveyttä tukeva valaistus

Edustamme Suomessa tanskalaisen kirurgin kehittämää ergonomisen sairaalavalaistusratkaisua Chroma Zonaa, joka on suunniteltu leikkaussaleihin, toimenpidetiloihin ja kuvantamiseen. Chromavisolla on myös vuorokausirytmiin perustuva Chroma Zenit -valaistus vuodeosastoille, tehohoitoon, heräämöön sekä eri erikoisaloille räätälöitynä. Ratkaisua käytetään myös hoivatiloissa. Ratkaisuun on mahdollista liittää erityinen tutkimukseen perustuva äänimaailma.

Terveydenhuollon yleisvalaisimet

Valikoimassamme on myös sairaalakäyttöön suunnitellut Lucibel Pro LED -yleisvalaisimet viiden vuoden takuulla. Valaisimilla saadaan aikaan tasainen valaistus ilman varjostettuja alueita.

            kauppakamari jäsen     ssty logo

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21
00430 Helsinki
Finland

Tutustu meihin somessa

linkedin twitter

Copyright © 2023 PPO-Elektroniikka Oy. PPO® on PPO-Elektroniikka Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.
Katso yhteystietomme