Sairaalatekniikka

MEV® -eristystason ja suojaerotusmuuntajan valvontajärjestelmä

Olemme rakentaneet sairaalatekniikkaa suomalaisiin leikkaussaleihin jo vuodesta 1981. Kehittämämme MEV® -eristystason ja suojaerotusmuuntajan valvontajärjestelmä valvoo sähkönsyöttöjärjestelmiä sekä suojajohtimien jatkuvuutta kriittisissä tiloissa kuten leikkaussaleissa ja tehohoitotiloissa.

MEV-8 eristystason valvontajärjestelmämme avulla suojaamme ihmishenkiä ja sähköisiä lääkintälaitteita sekä varmistamme keskeytyksettömän toiminnan leikkaussalissa. MEV®-8 tuo sairaalalle säästöä, toimintavarmuutta ja potilasturvallisuutta. MEV®-8 on nyt myös vientituotteemme. PPO-Elektroniikka on toimittanut suomalaisiin leikkaussaleihin yli 33 000 valvontalaitteistoa. Viidennen sukupolven laitteisto on myös vientituote; MEV®-8:lla on edustaja jo 17 maassa, kaikki näistä ovat pitkän linjan IT-järjestelmätoimittajia.

MEV®-järjestelmän viisi sukupolvea 

Yrityksen perustajien visiona 42 vuotta sitten oli tuoda markkinoille laitteisto, joka valvoo leikkaussalien sähköturvallisuutta. Ensimmäinen analoginen MEV-2 valmistui perustamisvuonna ja digitaalinen versio, MEV-3 syntyi paria vuotta myöhemmin, 1983. MEV-3 -järjestelmän paljasti ongelman; sähkövirtavuotoja sisältäviä lääkinnällisiä laitteita oli paljon enemmän kuin odotettiin. Leikkaussalissa saattoi olla jopa yli 20 laitehälytystä päivässä, mikä voi aiheuttaa vakavia vaaratilanteita potilaille ja henkilökunnalle. Siksi tällainen järjestelmä tuli pakolliseksi Suomessa vuonna 1983. Euroopassa tämä tapahtui vasta 2015. Eristystason valvontajärjestelmien kysyntä on alkanut pikkuhiljaa kasvaa globaalilla tasolla, kun sähköturvallisuuden merkitystä ja sähköstandardien turvallisuustasoa on alettu maakohtaisesti nostamaan.

Viidennen sukupolven MEV-8 laitteisto on jo tuotannossa ja sitä on toimitettu jo uusiin sairaaloihin Suomessa sekä vientiin. MEV-8 kehitettiin yhdessä sairaanhoitopiirien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. MEV-8:ssa on muun muassa eristysvian paikannus, pulssimittaus, muuntajan valvonta, näytöllinen etävalvontapaneeli, joka yksilöi vian ja eritellyt hälytyslähdöt 3 kpl (eristys-, suojamaa- ja muuntajan kuormitusvika). MEV eristystason valvontajärjestelmää on kehitetty aina uusien tarpeiden ja vaatimusten mukaan.      

Sairaaloiden leikkaussaleihin suunnittelemamme MEV®-eristystason valvontajärjestelmä edustaa omaa tuotantoamme.  MEV-järjestelmäämme on käytössä kaikilla Suomen hyvinvointialueilla.

 

Näyttöön perustuvat valaistusratkaisut terveydenhuoltoon ja hoivaan

Edustamme Suomessa tanskalaista Chromavisoa. Ergonominen Chroma Zona-valaistus on suunniteltu leikkaussaleihin, toimenpidetiloihin ja kuvantamiseen. Chromavisolla on myös näyttöön perustuva vuorokausirytmivalaistus Chroma Zenit vuodeosastoille, tehohoitoon, heräämöön, eri erikoisaloille räätälöitynä. Ratkaisua käytetään myös hoivatiloissa ja siihen on mahdollista liittää erityinen tutkimukseen perustuva äänimaailma.

Chromavison ainutlaatuiset valaistuskonseptit ovat käytössä Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa jo yli 3 000 kohteessa 130 sairaalassa. Suomessa konsepti on HUS Siltasairaalan 10 leikkaussalissa ja vuoden 2023 aikana valaistus asennetaan yhteensä 14 Tornisairaalan leikkaussaliin. Ensimmäinen pilottivalaistus asennettiin HUS Tornisairaalaan 2020.

Terveydenhuollon yleisvalaisimet

Valikoimassamme on myös sairaalakäyttöön suunnitellut Lucibel Pro LED -yleisvalaisimet viiden vuoden takuulla. Valaisimilla saadaan aikaan tasainen valaistus ilman varjostettuja alueita.

kauppakamari jäsen

  Luotettava kumppani logo ssty logo

 

 

 

PPO Elektroniikka Oy

Kaarelantie 21
00430 Helsinki
Finland

Tutustu meihin somessa

linkedin twitter

Copyright © 2024 PPO-Elektroniikka Oy. PPO® on PPO-Elektroniikka Oy:n rekisteröimä tavaramerkki.
Ota yhteyttä